2017/09/19

スイスチャード Swiss Chard


今年畑にスイスチャードっていう野菜を初めて植えたのだけど,いつ収穫するかとか,どうやって食べるかも全然わかんなくてずーっとほっぽらかしにしてました。
So, we planted Swiss chard in our garden for the first time this year. I didn't know when and how to eat and stuff, so I just didn't do anything about it until today.


なぜか今朝収穫気分になって,全部畑から採ってきたらこんなに💦💦💦💦いろんな色があって綺麗✨✨
I went out to the garden in the rain this morning and somehow I decided to pick all the Swiss chard. There was a lot more than enough, but aren't they so beautiful with all the colors? 💖


知り合い3人にもあげて,夕飯の肉団子のスープにもたくさん投入したけどまだまだ残ってる~。食べた感じはほうれん草みたい。癖がなくてさっぱりしていてどんな料理にも合いそうです。
I gave some to 3 of my friends and used quite a bit for the soup I made for dinner, but there is still a lot left. They taste kind of like spinach. It doesn't have strong flavor and can probably be used for many things: stir fry, soup, salad, etc.



今晩はこのスイスチャードのスープとかつ丼。かつ丼は作るのめんどくさいけどいつ食べてもうまい!
So dinner tonight was the Swiss chard soup and Katsudon. It's a lot of work to make katsudon, but it's so good and totally worth the effort.

2 件のコメント:

陽子 さんのコメント...

この野菜の名前、初めて聞いた!!
でも、ほうれん草みたいだったら、いろいろ使えそうだね!
色も綺麗だし、素敵♡
自家栽培も捨てたもんじゃないね。
我が家は何もしていないのに赤紫蘇が生えて来た!
青じそならお料理にいろいろ使えるけど、赤紫蘇。。。
紫蘇ジュースでも作ろかな?笑

mikeeks さんのコメント...

その青じそをスイスチャードあげた日本人の知り合いからもらったんだよ今日。うえきばちごと。こっち青じそなんか売ってないからすごくうれしいわー。種から育てたらしい。春になったら畑に移しかえよっと。しそジュースもいいんじゃないの?美味しそう。