2017/06/20

マドレーヌ Madeleine


昨日今日ととても暑い日でした。最高気温36度。昨日の夜雨が降ったので少し蒸し暑くて,今朝9時半前にウィリアムとバランスバイク乗りに出かけて1時間ほど外にいたら汗がタラタラ💦💦もうすでに暑いのに,明日が暦の上での夏入り😨😨😨でもアリゾナの友達は今日47度と言っていたので,36度くらいで文句は言えません。
It was so hot today and yesterday. It got up to 96 degrees. It rained last night, so it was a little humid today. As I went out with William for a balance bike riding this morning, it was already hot around 9:30 and by the time we were out for an hour, I was all sweating. It's hot enough already, but tomorrow is actually the beginning of summer! Ugh!! One of my friends who live in Arizona said it was 116 degrees today, so I guess I can't complain with only 96.



今晩久しぶりにマドレーヌを焼きました。たしかブライアンが去年のクリスマスにくれたフランスのベーキング本のレシピから作ったけれど,理想のマドレーヌの味と食感💖ちょっと見た目まだらで微妙だけれど味はおいしい♪これからはこのレシピで決まり。
I made some Madeleine tonight. I used a recipe from the French baking book Brian gave me for Christmas present last year I think. They turned out great. They've got great taste and texture I had been searching for. They don't look so good in the picture, but tasted great. I'll always use this recipe from now on.

2 件のコメント:

陽子 さんのコメント...

これかぁ!
確かに見た目はまだらだね〜。生地が入れにくかったのもわかる気がするよ。
でも、美味しいなら言うことないね!!

mikeeks さんのコメント...

今度は同じレシピでレモン汁を加えてちょっと生地を緩くしてみようと思う。あとちょっと固めでベーキングパウダー入ってないレシピだからちょっと入れてみる。