2015/01/23

シリコン製ケーキ型 Silicone Springform Pan





クリスマスプレゼントの一つとしてシリコン製ケーキ型をもらいました。今日それを使ってチーズケーキを作ってみました。このケーキ型そこが抜けるタイプなのですが,底の部分が耐熱性ガラスで,焼いた後に側面のシリコンの部分だけ外すだけでそのガラスの上でデコレーションしてそのまま出すことができる優れもの。こういうの好き。

I got this silicone springform pan as a Christmas gift. I used it today for the first time to bake cheesecake. The pan has a heat proof glass bottom and you can just decorate your cake on the glass and serve. How genius!




ところで,せっかくウィリアムが好きだからと思ってチーズケーキを作ったけれど,ウィリアムはもっとカップケーキが食べたかったようで(昨日作ったのがもうなくなってしまったので),しかたなくカップケーキも作りました。人参カップケーキ。野菜食べないからこういうところで投入しないと。これ意外とおいしいんです。今日はこの他にもホームベーカリーでチーズのパンも焼いたし,ずっと台所にいた感じがする。

By the way, I baked this cheesecake thinking William loves it, but he wanted cupcakes instead (the ones I baked yesterday were gone already), so I baked some cupcakes as well. They are carrot cupcakes. I need to throw in some vegetables in cupcakes and pancakes and stuff since William doesn't eat veggies otherwise. The carrot cupcakes actually taste pretty good. Besides cheesecake and cupcakes, I baked cheese bread as well. I think I spent most of the day in the kitchen.

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