あと少しでサンクスギビング(感謝祭)ということで,パンプキンパイまた作りました。二つ作って一つはお隣さんにあげました。ホイップクリームと一緒に食べておいしい~♪
It's almost Thanksgiving. I baked pumpkin pies again. I baked two and gave one to our next door neighbor. I had some already with whipped cream. So yum!パイのフィリングが余ったので,ちょうど冷凍庫にあった冷凍パイシートを使ってミニパンプキンパイを作ろう!って思い立ったけれどこのざま(苦笑)。
There was some filling leftover, so I decided to make mini pumpkin pies using a frozen pastry pie sheet. And this is how it turned out. lol
中には何もはいってませ~ん。普通のパイ生地のように先にクラストを少し焼いてからフィリングを入れて。。。と思ったけど,これはパイシートだってことを忘れていて,焼いたらそのまま膨らんでしまってフィリングを入れるどこじゃなくなってしまった。仕方なく,フィリングを食べる都度上に乗せたり中に入れて食べたりしてぼちぼち食べてます。
They don't have filling inside. I was going to bake the crust first and add filling and finish baking, but had totally forgot these were not regular pie crust but different pastry pie crust that is usually used for mille-feuille, etc. So, they just puffed up after 10 minutes and I couldn't put any filling. So I have been putting the filling on top of it or inside every time I eat one.
それから今日はまたロールパンを焼きました。普通のロールパンと,ハムパン,それからウィリアムが大好きなサラミを入れたサラミパン(長細いのがそう)。ロールパンおいしくてやめられな~い。
And I baked some rolls again; regular dinner rolls, ham rolls, and salami rolls for William (the ones looking like sticks). I can't stop eating rolls They are so so soooo good!
形はいびつですが,おいしいの~。
They don't look perfect, but taste good!
2 件のコメント:
パイシートって便利だけど使ったことがないんだよね。
使い方を間違えると失敗するのね?笑
パンプキンパイは売り物みたいで美味しそうだよ。
このパンプキンパイは冷凍のパイクラスト使ってるから(もうベーキング用パンにあの形でクラストが入ってるの。フィリングを入れればいいだけだから見た目がいいのさ。パイシートはまた別で,日本でいうパイって感じのぱりぱりした感じに層ができる生地で,それをマフィン型に入れてフィリングと別焼きしようとしたのが悪かった。
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